Ana Sayfa
Endüstriyel Hizmetler

Endüstriyel Hizmetler

Laboratuvarımız ticari olarak birçok firmaya destek vermektedir. Biyomedikal, otomotiv, uzay/havacılık gibi çok çeşitli alanlarda kaplamalar yapılmakta olup, gerekli test ve analizler yapılabilmektedir. Bu bağlamda gerek Sakarya ilinden gerekse diğer illerden kurum ve kuruluşlardan gelen talepler değerlendirilerek, hem teknik danışmanlık hem de kaplama hizmeti hususunda çalışmalarımız bulunmaktadır.

Örneğin birçok firma için biyomedikal alanda "Hidroksiapatit" kaplaması yapılmaktadır. Söz konusu kaplamalar çeşitli ebatlarda ve amaçlarda üretilen implant maddelerinin üzerine yapılmaktadır. Yine otomotiv sektöründe gelen talepler doğrultusunda geliştirme amaçlı kaplamalar yapılmaktadır. Firmaların talepleri doğrultusunda, işlem adımları tartışılıp uygun bir kaplama yöntemi ve materyali ile taleplerin karşılaması sağlanmıştır. Uzay/havacılık alanında ise başta "Termal Bariyer Kaplamalar" olmak üzere bir çok başlıkta kaplamalar yapılmaktadır.

Kaplama yapmaktan ziyade laboratuvarımız Test ve Analiz konusunda da endüstriyel olarak faaliyet göstermektedir. Mikroskoplar, Sertlik Cihazları, Çekme Cihazı, Aşınma Cihazı ve diğer birçok cihazımız kullanılarak test ve analiz gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirilen analizler rapor ile desteklenerek hem üniversiteye gelir sağlanmakta, hem de endüstriyel firmalara fırsat sağlamaktadır.

Yapılması istenen analizler için aşağıdaki ilgili "Deney İstek Formu" doldurulmalıdır. Doldurulan form teslab@sakarya.edu.tr adresine varsa açıklamalar ile birlikte mail atılmalıdır.

Başlıca Referanslarımız