Ana Sayfa
Duyurular
Üniversitemiz İle Gazi Üniversitesi Arasında İş Birliği Görüşmeleri Yapıldı
Üniversitemiz ile Gazi Üniversitesi Arasında İş Birliği Görüşmeleri Yapıldı

Üniversitemiz ile Gazi Üniversitesi Arasında İş Birliği Görüşmeleri Yapıldı

Araştırma Üniversitesi olma hedefine adım adım yaklaşan Sakarya Üniversitesi araştırma, geliştirme ve yenilik çalışmaları çerçevesinde Gazi Üniversitesi ile iş birliği yapmak için laboratuvarımızın ev sahipliğinde birtakım görüşmeler gerçekleştirdi.

Gazi Üniversitesi Fotonik Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Özçelik, Araştırmacı Doç. Dr. Barış Kınacı, Doç. Dr. Nihan Akınsönmez ve Uzman Ali Rıza Yıldırım üniversitemiz bünyesinde yer alan Termal Sprey Araştırma ve Uygulama Laboratuvarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette Gazi Üniversitesi heyetine eşlik eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ulusal ve uluslararası projelerden bahsederek üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olma misyonuyla hareket ettiğini bu minvalde yenilikçi, araştırmacı ve çok disiplinli çalışmaya açık akademisyenlerin bilimsel faaliyetlerine en üst seviyede destek olduklarını ve gelişimlerine katkıda bulunduklarını ifade etti. Laboratuvar ziyaretlerinin ardından Üniversitemiz ve Gazi Üniversitesi arasında iş birlikleri yapmak için ortaklaşa yapılacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Sakarya Üniversitesi, araştırma ekosistemini paylaşımcı ve sürekli bir hale getirmek için üniversite, kamu kurumları ve sanayi arasında birleştirici bir rol üstlenerek iş birliklerini arttırmayı hedef ediniyor. Bu doğrultuda hızlı destek mekanizmalarının işletilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması adına iş birliklerine devam ediyor.

Laboratuvarımız ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirliği çalışmaları yürütmektedir. Bununla birlikte çeşitli sektörlerden sanayi kuruluşlarının da işbirliği isteklerine cevap vermektedir.

Etiketler :

Gazi Üniversitesi,

Fotonik,

Teslab,

Termal Sprey,

Fotoğraflar