Ana Sayfa
Duyurular
Bakanlık'tan Ödül
Bakanlık'tan Ödül

Bakanlık'tan Ödül

Türkiye'nin tek uluslararası buluş fuarı olan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın ikincisi 02-04 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul WOW Convention Center'da yapıldı. Buluşlar ile Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının ulusal ve uluslararası kamu, sanayici, yatırımcı ve bireysel buluşçu ekseninde buluşturulduğu ve ticarileştirildiği bir etkinlik olan fuar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onursal Himayelerinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayeleri altında ve Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Fuara yerli ve yabancı çok sayıda konuğun yanı sıra teknopark firmaları, OSB'ler ve kalkınma ajansları da katıldı. Birçok ülkeden gelen üreticiler, ticari temsilciler, girişimciler, finansçılar, tüketiciler ve işadamları ile çok sayıda toplantı yapıldı.

Fuara Sakarya Teknokent de katılırken Sakarya Üniversitesi akademisyenleri pantentlerini sergileme imkanı buldu. Sakarya Teknokent bünyesinde yer alan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin (ADAPTTO) sergilediği 22 patentten 5'i ödül almaya hak kazandı.

Ödül alan patentlerden biri Prof. Dr. Fatih ÜSTEL'in Kimya Bölümü Öğetim Üyesi Sayın Doç. Dr. Uğursoy OLGUN ile yapmış olduğu Ar-Ge çalışmalarından üretilen "Antibakteriyel Nano-Gümüş Kaplama" isimli patent; bronz madalya ile ödüllendirilmiştir.

Ödül, Bilim ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk ÖZLÜ tarafından Sakarya Teknokent ziyaretinde takdim edilmiştir.

Etiketler :

Bakanlık,

panent,

ödül,

Fatih üstel,

Fotoğraflar